TARIHÇEMIZ

Alto Holding Grubu

1970’li yillarin ikinci yarisinda temelleri atilan Alto Holding Grubu, zaman içerisinde; sahis isletmesinden, kararlilikla, üstlenilen islerde kalite ve dürüstlügü ana hedef alarak kendi alaninda taninmis sirketler haline gelmistir.

Sermaye olarak sadece bilgi, dürüstlük ve hiçbir zaman geriye dönmeme azmine sahip grubumuz; öncelikle kamu ihalelerinde elektrik tesisati islerini üstlenmistir. Tesisat islerinde kullandigi malzemelerin ticaretini yapmak amaciyla Istanbul Kartal Maltepe'de Uçarlar Elektrik Ticaret unvanli sahis firmasini kurmus olup elektrik, tesisat, taahhüt ve elektrik malzemeleri ticaretinin yanisira insaat isleri ile istigal etmistir.

1980 lerde isyerini Türkiye'nin elektrik piyasasina yön veren Karaköy Bankalar Caddesine tasimistir. 1990  yilinda Köhler Elektrik Sayaçlari San. ve Tic. A.S. kurulmus ve üretime baslamistir. Kisa sürede kaasite artirimi ve kalitede adini duyurmustur.

Ar-Ge çalismalarina agirlik verilerek kalite yükseltilmis ve maliyetler düsürülmüstür. Türkiye çapinda satis, bayi ve servis agi olusturulmustur. Bünyesinde 300 isçi çalistiran, yan sanayi ve servis agi ile yaklasik 1000 kisiye istihdam saglayan sirket 1993-2002 yillarinda Türkiye elektrik sayaci pazarinin yüzde 50'sine sahip olmustur.

Yeni bir yatirima girebilecek sermaye birikimi saglayan grup 1996yilinda faaliyet alanini genisletme arayisina girmis ve Tekirdag Çorlu'da 30.000 m2 arazi alarak Altoteks Tekstil Giyim Boya Apre San. ve Tic. A.S. Alman Btm Babcock firasi esliginde kurulmustur. 1999 yili sonunda deneme üretimine baslamistir.

Bünyeye ikinci firmanin katilmasi ile gelismeler hizlanmis ve yeni is alanlari arayisina girilmistir. 2000 yili sonunda Alto Holding A.S. kurularak Altoteks Kumas Pazarlama Ticaret A.S. ve Altoel Elektrik Elektronik Sanayi ve Ticaret A.S. kurulmustur.

2002 yilinda elektronik elektrik sayaci kullaniminin zorunlu hale gelmesi elektrik sayaci piyasasinda dönüm noktasi olmustur. Köhler bu konuda yine önderligi baskalarina birakmamis piyasaya önce girmis ve pazar payini yüzde 80'e çikarmistir.

2002 yili sonunda sayaç standart ve özelliklerinde Teas tarafindan sik sik degisiklikler yapilmis, piyasaya montaj firmalari çikmis kalitesiz sayaçlarin piyasaya sürülmesi ve rekabet nedeniyle 2003 yilinda fiyatlar da yüzde 70 düsmüstür. Ancak Köhler konusunda uzman teknik ekibi sayesinde diger firmalarin üretemedigi sayaçlarin imalatina yönelerek pazar payini korumustur.

2002 yilinda Istanbu Trakya Serbest Bölge Sayport Koll. Sti kurulmustur. Faaliyetlerin çesitlendirilmesi çalismalarina 2003 yilinda da devam edilmis enerji sektöründe faaliyet göstermek üzere Elpada A.S. kurulmus. Altoel A.S. Sayport Markasi ile imal ettirdigi alçak gerilim koruma kontrol cihazlarinin ticaretine baslamistir. Tüm sirketler holding bünyesine alinmis finans birligi saglanmistir.

Avrupa Birligi uyum yasalari çerçevesinde temiz enerji kaynagi ( yenilenebilir enerji kaynaklari ) rüzgar elektrik santrali lisansina sahip Lodos Elektrik Üretim A.S.nin hisseleri satin alinarak rüzgar elektrik santrali kurulmasina karar verilmistir. Grubun amaci bulundugu yeri korumak degil hep bir basamak üste çikmaktir. Yönetim Kurulu aldigi her kararda ise basladiklari günü, bugünü degerlendirir gelecegi buna göre planlar. Grup bu sayede Türkiye'nin maruz kaldigi ekonomik krizlerin hiçbirinden etkilenmeden basariyla geçmistir.

Grup ticari basarilarinin yani sira topluma hizmeti de amaç edinmis olup bu dogrultuda Ankara Güdül ilçesi Karacaören Kasabasinda yaptirilan sekiz derslikli ilkögretim okulu 20.10.2004 tarihinde ögretime açilmis olup Milli Egitim Bakanligi'nin hizmetine sunulmustur.

COPYRIGHT © 2012 ALTOTEKS TEKSTİL GİYİM BOYA APRE SAN. VE TİC. A.Ş. - ALL RIGHTS RESERVED
Web Tasarımı